Sfant Maslu de Obste

Joi, 09 ianuarie 2020, in cadrul Cercului Pastoral desfasurat in Protoieria V Capitala, a avut loc slujba de Sfant Maslu de Obste, gazduita de aceasta data de Biserica Sfanta Ecaterina – Parohia Belu Pieptanari. Slujba a fost oficiata de catre Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Preacucernicul Parinte Valer Ulican, Protopop al Protoieriei Sector V Capitala, si un sobor de 16 preoti si diaconi din mai multe parohii.

Peste 370 de credinciosi ortodocsi au fost de fata la savarsirea Sfintei Taine a acestui Maslu de Obste, intr-o atmosfera de mare emotie si unire in rugaciune, pentru primirea lucrarii tamaduitoare a Duhului Sfant.

In comunitatea crestina din sectorul 5, ca si in altele din intreaga tara, este deosebit de apreciata aceasta ocazie periodica de rugaciune colectiva pentru vindecarea sufleteasca si trupeasca a celor bolnavi. Slujbele de obste sunt gazduite lunar, prin rotatie, de cate una din parohiile din sector. Ele completeaza astfel – cu si mai multa ardoare a rugii si efortul reunit al multor preoti ce oficiaza in sobor – slujbele de Sfant Maslu care se organizeaza saptamanal in fiecare parohie.

O frumoasa si necesara solidaritate ii aduce impreuna pe credinciosii bolnavi si cei sanatosi, familiile lor si toti cei din biserica dornici sa ii sustina. Cu totii gasesc vindecare si incurajare in fata bolii ca drum spre intarirea credintei, prin harul Sfantului Duh si prin rugaciunile de iertare si vindecare rostite de preotii slujitori. Acestia isi pun mainile asupra credinciosilor si ii ung cu untdelemn sfintit.