Hram Sfanta Ecaterina 2020

In 25 noiembrie 2020, Sfanta Mare Mucenita Ecaterina – Principesa lui Hristos si ocrotitoarea intelectualilor, studentilor si elevilor, precum si a celor numiti Ecaterina, Caterina, Catalin, Catalina – a fost cinstita cu prilejul slujbei de hram Sfanta Ecaterina al bisericii Parohiei Belu Pieptanari din Bucuresti. Cantarile liturgice au fost sustinute emotionant de cativa membri ai corului de la Domnita Balasa si un grup de diaconi si psalti, care au dat raspuns preotilor nostri si celor invitati din alte parohii. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Sfintei Ecaterina si prin contributiile enoriasilor, au fost impartite peste 250 de pachete cu alimente catre participanti si familii nevoiase.

Va invitam sa vedeti cateva rugaciuni inregistrate video si fotografii:

Pentru linistea sufletului nostru: rugaciunea ortodoxa, melodicitatea bizantina si vocile alinatoare ale unui cor bisericesc sunt solutia potrivita. Iar jertfa lui Hristos pe cruce este si va fi poarta mantuirii noastre. Sa ii cantam si noi asa:

Preotii, diaconii, psaltii, credinciosii si oaspetii nostri inimosi din corul prieten al Parohiei Domnita Balasa au creat o oaza de liniste si de reflectie la ceea ce ramane cu adevarat important in fata lui Dumnezeu in vietile noastre, oricat de greu incercati am fi: valorile morale, smerenia, iubirea de aproapele, iertarea si milostivirea. Sa ne amintim cateva din fericirile reale lasate noua, ca Lege Noua, de catre Mantuitorul Nostru Iisus Hristos:

La mijlocul Sfintei Liturghii, atunci cand sufletele noastre s-au eliberat de povara grijilor de acasa si isi gasesc o alinare in pacea bisericii, exista un moment special, poate cea mai frumoasa marturisire de dragoste fata de Dumnezeu.

O mangaiere sufleteasca si un moment de respiro pentru psihicul greu incercat al romanilor crestin-ortodocsi, in acest an. O lauda adusa Domnului pentru tot ce El ne-a dat, dar si pentru ce ne-a luat – caci macar am avut – si pentru tot ce ne-a lasat, in marea Lui indurare. Sa il slavim si noi, asa:

Tot astazi, cu prilejul Odovaniei praznicului Intrarii Maicii Domnului in biserica, in cadrul Sfintei Liturghii oficiate la hramul Bisericii Sfanta Ecaterina Belu Pieptanari, cativa diaconi si psalti invitati ne-au incantat cu acest frumos axion:

Cand ne-a invatat cum sa ne rugam catre Dumnezeu atottiitorul, facatorul cerului si al pamantului, Iisus Hristos ne-a lasat, prin marturia apostolilor autori de Evanghelii, cuvinte clare, simple, consistente, ale celei mai puternice rugaciuni a tuturor timpurilor: „Tatal nostru…” Sa ne-o amintim acum,

Intr-o biserica ortodoxa vie si frumos pastorita, credinciosii canta. Pricesne, rugaciuni, chiar slujbe intregi. Si canta toti ca unul, dupa regula bunei cuviinte a oricarui cor, uniti intr-o singura voce, in armonie, cu ascultare smerita fata de indrumatorul duhovnicesc. Credinciosii Parohiei Belu Pieptanari au inaltat rugaciune catre Maica Domnului la slujba de hram Sfanta Ecaterina, in 25 noiembrie 2020, sub indrumarea parintelui paroh Mihai Gheorghe. Ii multumim pentru tot ce ne-a invatat si a facut pentru noi si biserica noastra, in cei 17 ani de slujire aici, precum si pentru tot atatea frumoase sarbatori de hram*, alaturi de parintele Radita Ionel si de slujitorii Domnului care ne-au vizitat de-a lungul timpului cu astfel de ocazii.

* Vedeti aici imagini de la sarbatorile de hram Sfanta Ecaterina din cativa ani anteriori: Hram 2016, Hram 2017, Hram 2018, Hram 2019