Activitati

 

Activitati in comunitate

Principalele activitati pe care Biserica Sf. M. Mc. Ecaterina le desfasoara in Parohia Belu Pieptanari, pe langa slujbele religioase randuite in mod obisnuit in timpul saptamanii si la sarbatori, se numara si alte ocazii – periodice sau punctuale – in care preotii bisericii noastre sunt alaturi de credinciosi:

– oficierea slujbei de inceput de an scolar la unitati de invatamant din raza parohiei;
– aniversarea Hramului Bisericii Sf.M.Mc.Ecaterina, cu impartirea de daruri in randul enoriasilor aflati in nevoie;
– activitati de cateheza;
– actiuni si campanii filantropice desfasurate de Grupul de voluntari Tinerii Sf. Ecaterina”
– procesiuni la unele sarbatori imparatesti;
– actiuni caritabile;
– inaugurarea unor edificii civile sau publice etc.

Vedeti imagini reprezentative in sectiunea FOTO.

*****************

Grupul de voluntari Tinerii Sfintei Ecaterina

In Parohia Belu Pieptanari, unul dintre programele de succes este Grupul de voluntari Tinerii Sf. Ecaterina, care activeaza sub coordonarea parintelui paroh Gheorghe Mihai.

Lunar, voluntarii nostri il insotesc pe preotul paroh in vizite la domiciliul mai multor beneficiari, oferind ajutorul material din contributiile lor si ale altor donatori. Alaturati-va donatorilor! Cititi mai mult…

*****************

Recital inchinat Centenarului Marii Uniri

In seria activitatilor dedicate Centenarului Marii Uniri, un grup de 5 tineri din Parohia Belu Pieptanari, coordonati de Dascalu Mihai, a sustinut un recital de cantari istorice, pricesne si poezii, dedicat eroilor neamului din Primul Razboi Mondial. Peste 250 de credinciosi aflati in Biserica Sfanta Ecaterina au primit evenimentul cu mare emotie si sentimente de mandrie nationala, la finalul Sfintei Liturghii oficiate cu prilejul pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva, in 14 octombrie 2018.

*****************

Actiune caritabila pentru nevoiasi

In prima duminica a Postului Nasterii Domnului, 18 noiembrie 2018, Biserica Sfanta Ecaterina a gazduit o prima actiune caritabila care da tonul unei suite de astfel de activitati, initiate de dl. Valentin Adrian Iliescu (ALDE).
Prin bunavointa sa si a colegilor sai, peste 50 de enoriasi din familii cu posibilitati materiale restranse, pensionari si copii au primit o masa calda. Dupa binecuvantarea bucatelor de catre preotul paroh, participantii s-au bucurat de mancarurile preparate de cateva doamne din parohia noastra. Ingredientele au fost puse la dispozitie de dl Valentin Adrian Iliescu, care a tinut sa ii serveasca personal pe participanti, in spiritul ospitalitatii romanesti.
Asa cum domnia sa a declarat cu acest prilej, nu doar in anul Centenarului, ci in orice moment, suntem chemati sa ne amintim de cei mai nevoiasi decat noi si sa pastram vie credinta crestina si unitatea Romaniei.

 

Actualizare:
Si in duminica Hramului Sfanta Ecaterina al Bisericii noastre, pe 25 noiembrie 2018, a fost organizata inca o masa caritabila. Aceasta a fost posibila tot prin initiativa si contributia dlui Valentin Adrian Iliescu (ALDE). Participantii s-au rugat la inceputul mesei, multumind Domnului pentru tihna slujbelor prilejuite de hram si primind binecuvantarea bucatelor de post. Dl. Iliescu a precizat ca activitatile caritabile vor continua cu proiecte si mai ambitioase, in folosul comunitatii ortodoxe din parohie.

*****************

Primarul Sectorului 5 la Slujba Sf. Constantin si Elena

In 21 mai 2019, a fost oficiata Sfanta Liturghie cu prilejul sarbatorii Sfintilor Imparati Intocmai cu Apostolii, Constantin si mama sa Elena. Credinciosii Parohiei Belu Pieptanari au impartasit bucuria acestei mari sarbatori ortodoxe cu dl. Daniel Florea, Primarul Sectorului 5. Alaturi de numerosii enoriasi care au impartit bucate gustoase, primarul Daniel Florea a oferit celor prezenti peste 100 de pachete cu alimente si obiecte de inspiratie traditionala si ortodoxa.